PDA

View Full Version : Minecraft


Henduluin
01 oktober 2010, 14:52
AWF Server IP: 82.73.186.166

Hou het gezellig aub en blijf van anderman's spullen af tenzij je toestemming hebt.
Mensen minecarts en tracks werken nog niet. NIET bouwen dus anders loopt de boel vast.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


FaMTedT6P0I

Minecraft is een sandbox game dat momenteel nog in Alpha is (dat wil zeggen, nog erg vroeg in het ontwikkelingsstadium) en is gemaakt door een enkele man: Notch, al is hij bezig een bedrijf op te zetten.

Het doel van de game is heel simpel: Overleef en bouw. En dat eerste is niet eens verplicht (vijanden kunnen uitgezet worden, al maakt dit het spel wel een stukje minder interessant).
Je kan het zien als een vrijwel oneindig grote bak LEGO. De wereld wordt random en on-the-fly gegenereerd en kan in theorie drie keer de oppervlakte van de Aarde beslaan, al zul je daar logischerwijs natuurlijk maak een fractie van zien.

Alles is opgebouwd uit blocks, wat eigenlijk niet meer is als een 3d pixel. Blocks kun je harvesten en daarna zelf weer gebruiken om er gebouwen mee te maken of voorwerpen om te gebruiken in de wereld, zoals gereedschap, armor en wapens.

Hier een korte video waarin je kunt zien hoe de eerste dag ingame er ongeveer uit ziet:
ylVtj-1Ccgg

Dit is echter pas het begin. Als je eenmaal een beetje gesetteld bent kan je steeds grotere dingen maken en ben je eigenlijk alleen gelimiteerd door je fantasie en tijd. (En de relatief weinig kleuren... maar daar wordt aan gewerkt.)

Er zijn momenteel 2.5 versies verkrijgbaar:

- Classic, wat een hele oude versie is van de game dat heel veel functies mist, maar is wel gratis.
- Alpha, de meest up-to-date versie met alle toeters en bellen. Wordt regelmatig ge-update (al is Notch op het moment druk bezig met het zoeken van een bedrijfspand en dergelijke...) maar kost je wel geld: 9.95. Daar krijg je wel echter voor de rest van je leven gratis alle updates en andere dingen voor.
- SMP, oftewel Survival Multi Player. Dit is niets meer als een MP versie van Alpha. Het is echter wel enorm onstabiel

De site van de game is hier te vinden, en je kan daar ook Minecraft Classic uitproberen:
http://minecraft.net/
(Server is wat overbelast tegenwoordig vanwege de enorme populariteit... kan dus af en toe even duren voordat ie laat. Nieuwe server is onderweg trouwens.)


-----


Speel het zelf nu al een tijdje en ben er helemaal weg van. Enige probleem is alleen dat ik niet al te creatief ben, maar goed. Rondklooien ingame is enorm ontspannend, zeker met vijanden uit, en is goede afwisseling van alle high-paced actiegames van tegenwoordig.

Paar plaatjes: (Spoiler vanwege relatieve grootte)


http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/OutsideTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Outside.jpg)
Voorkant van m'n huis. Volledig binnen in een berg gebouwd voor extra beveiliging. Ook overal torches geplaatst zodat ik me niet druk hoef te maken dat er mobs op me springen zodra ik naar buiten loop.


http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/EntranceTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Entrance.jpg)
Eerste dat je ziet als je naar binnen loopt. Kleine kamertje voor de deur was m'n eerste "huis". Ben vanuit dat punt naar binnen gaan werken.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/MainHallTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/MainHall.jpg)
Door de deur kom je uit in m'n grote hal. Gat in het midden is m'n mijnschacht, dat naar de bodem van de wereld gaat (letterlijk).
Glazen dak zodat er overdag veel licht naar binnen valt. Deuren rechts leiden naar m'n huis, deuren achterin leiden naar m'n huidige work-in-progress: Een (onderwater) boerderij.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/MineShaftTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/MineShaft.jpg)
Mijnschacht... it's a long way down. Een platform om de 5-6 blokken zodat ik in principe op elke hoogte een gang kan graven op zoek naar erts e.d.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/OutpostTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Outpost.jpg)
Klein plekje om me te bevoorraden onder aan de mijnschacht.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/MineTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Mine.jpg)
De daadwerkelijke "mijn". Had het geluk om in een enorme grot terecht te komen waar je makkelijk erts kunt vinden zonder er te veel moeite voor te hoeven doen. Pas alleen op voor de zombies :x

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/HouseStorageTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/HouseStorage.jpg)
Loop je m'n huis in zie je aan de linker kant meteen dit. Opslagplaats voor allerlei zooi.

Meer in volgende post vanwege limiet.

Henduluin
01 oktober 2010, 14:52
http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/HouseWorkshopTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/HouseWorkshop.jpg)
Rechts zie je dit, m'n werkplaats. Zat ovens om erts en dergelijke te smelten en een grote werkbank zodat ik niet constant heen en weer hoef te lopen.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/House2.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/House2.jpg)
Stukje verder krijg je m'n "huiskamer". Bank moet nog wat beter uitgewerkt worden, maar dat is wat moeilijk als je met zulke enorme blokken moet werken :p

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/HouseTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/House.jpg)
Hier komt een grote bibliotheek. Dat goud ligt daar als placeholder totdat ik een fatsoenlijke kluis kan maken uit Obsidian.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/2FloorTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/2Floor.jpg)
Tweede verdieping, net uitgehakt. Hier komt iets van een badkamer, alleen nog geen idee hoe ik dat aan ga pakken.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/ViewTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/View.jpg)
Loop je helemaal door naar boven kom je in een soort van uitkijktorentje terecht.
Moet denk ik een nieuwe screenshot maken als het licht is; zie je meer.
*edit*
Hier eentje in daglicht: http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/ViewDay.jpg

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/HallwayEntranceTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/HallwayEntrance.jpg)
Ingang naar de gang naar de boerderij.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/HallwayTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Hallway.jpg)
Eerste stuk van de gang, verlichting is nog WIP.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Hallway2TB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Hallway2.jpg)
Tweede stuk van de gang, duidelijk nog niet af zoals je ziet. Achterin kan je de boerderij al zien liggen.
Verder komt er nog een stuk rails te liggen zodat ik snel met een karretje heen en weer kan.

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/FarmTB.jpg (http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Farm.jpg)
Hier ben ik nog het meest trots op. Onder het ijs een glazen koepel gebouwd en daarin m'n graan geplant. Wat een klotewerk was dat, maar wel de moeite waard.Anyway, dat was het voor nu: DISCUSS!
Ik weet in ieder geval dat Mulder er nu ook mee bezig is en ik dacht dat ook Takayuki interesse had.
Als er genoeg mensen zijn die zin hebben zouden we eventueel zelfs een AWF server op kunnen zetten.

Chopchop51
01 oktober 2010, 14:53
Ik heb de internetversie gespeeld. Wel grappig, maar niet echt iets voor mij.

SmokeCookLove
01 oktober 2010, 15:21
Enorm amusant spel. Op Youtube is er een LP van die game van een of andere gast X maar god allemachtig die gast is echt gek. Mineshafts bouwen doe ik niet, ik graaf gewoon overal in m'n grot xD Vind je verlichting ook mss een beetje over de top, qua torches dan =P

Takayuki
01 oktober 2010, 15:24
Ik ben gister begonnen met wat aan te kloten, heb een mooie trap gemaakt naar de bodem van de aarde onder andere :cool:. Het is erg leuk alleen het mist nog iets van diversiteit, maar dat zal vast wel komen.

Henduluin
01 oktober 2010, 15:36
@Smoke
Beter teveel torches dan een creeper op je kop in de midden van de nacht.
X is geweldig, trouwens. Heerlijke stem om naar te luisteren.

@Takayuki
Komt zeker. Notch is in ieder geval bezig met seizoenen en meerdere soorten landschappen op dit moment. Daarnaast komen er nog meer soorten blocks, meer mobs, meer spelmodi en weet ik het. Een hele lijst in ieder geval.

Mulderman
01 oktober 2010, 15:50
Die LP maar even opzoeken, klinkt interessant.
Ben zelf gisteravond aan de slag gegaan en voor ik het wist was het 4 uur. <,< Mijn eerste ontmoeting met een creeper gehad. Het net een klein hutje gemaakt (zonder verlichting omdat ik dom ben) en toen ik in het pikkedonker zat te wachten hoorde ik opeens dat gesis. De rest kan je wel raden >.>

Heb inmiddels een redelijk huisje gemaakt, maar heb dat nu achter gelaten en ben opzoek gegaan naar een grote berg. Geweldige game en ik ga hier heel wat uren in steken. xD

Dregora
01 oktober 2010, 15:51
Ik moet zeggen dat het érg orgineel is en het idee is gewoon supertof. Ik ben normaal gesproken niet zo'n graphic hoer.. maar dit is toch iets té. xD Ik weet niet, ik ben bang dat ik het daardoor saai ga vinden, maar ik ga 't sowieso wel proberen.

Hawk
01 oktober 2010, 15:56
Ziet er wel grappig uit, maar ik ga geen 10 dollar voor betalen, ben ik bang.

Nou ja, eerst maar eens uitproberen -begint-

Henduluin
01 oktober 2010, 16:00
Voor de geďnteresseerden, hier is deel 1 van die LP van X:

4bh4EexJO4I

Dregora
01 oktober 2010, 16:05
Voor de geďnteresseerden, hier is deel 1 van die LP van X:

http://www.youtube.com/watch?v=4bh4EexJO4IEerste 3 minuten geluisterd, hij heeft me al overgehaald om het te spelen. ;<

Brenttouza
01 oktober 2010, 17:13
Er is een gratis versie. Maar dan moet je hem wel in je browser spelen.

Gyard
01 oktober 2010, 17:30
Normaal gesproken ben ik een graphic hoer, maar ik moet zeggen dat ik dit toch wel stiekem even wil proberen. Als het me bevalt zal ik er zeker 10 dollar aan uitgeven, dat is een schijntje lijkt me. Oh en met de fantasie komt het wel goed, bij Sims 3 kon ik ook altijd uren bezig zijn met huizen bouwen. xD

Wat bedoelen ze precies met vijanden uitschakelen? Bedoelen ze daarmee die beesten die er 's nachts zijn?

Dregora
01 oktober 2010, 17:40
^ Ja. Je kunt zwaarden produceren en dan vijanden uitschakelen, daar krijg je ''loot'' van.


Ik speel het nu. Ik wil meer. xD Het is geniaal.

leonard
01 oktober 2010, 17:50
lekker kwaliteit hoor, games hoeven voor mij er niet super goed uit te zien, maar dit kan echt niet.

Gyard
01 oktober 2010, 17:52
^Ik denk dat het spel zelfs minder zou worden met goede graphics, dit geeft juist een 'sfeer' aan het spel. Als dit spel er ontiegelijk mooi uit had gezien zou het amper gedraaid kunnen worden op computers.

Chopchop51
01 oktober 2010, 17:56
^Ik denk dat het spel zelfs minder zou worden met goede graphics, dit geeft juist een 'sfeer' aan het spel. Als dit spel er ontiegelijk mooi uit had gezien zou het amper gedraaid kunnen worden op computers.

Volledig mee eens. Die "blok" graphics geven de juist draai en een soort unieke gameplay.

Ik zei eerder dat het me niet zoveel boeide, maar als ik naar dat filmpje van die David heb gekeken, lijkt het me steeds leuker. Is/komt dit ook op Steam, ofniet?

LordAnthony
01 oktober 2010, 17:56
lekker kwaliteit hoor, games hoeven voor mij er niet super goed uit te zien, maar dit kan echt niet.

Het is for god sake geproduceerd door één gast, wat verwacht je dan? :')

Iemand snapt obviously niet waar indiegames om draaien.

Gyard
01 oktober 2010, 17:57
Nog een vraagje trouwens, hoe start ik het spel op op de website? Ik kom maar niet verder dan die 'control' pagina.

Chopchop51
01 oktober 2010, 17:59
hSod7Cej2zc&feature=rec-LGOUT-exp_fresh+div-1r-1-HM

Er schijnen ook Giants te bestaan. Allleen zijn die nu uitgeschakeld xD

Gyard
01 oktober 2010, 18:00
Najah, geen zin in gezeik. Ik heb hem maar gekocht en 9 euro is toch niks. Dit is toch voor altijd, right?

Dregora
01 oktober 2010, 18:00
lekker kwaliteit hoor, games hoeven voor mij er niet super goed uit te zien, maar dit kan echt niet.


Klopt, kwaliteit is kut als je 't gaat vergelijken met de game atm, maar daar gaat het ook niet om.


Diablo II heeft ook kut graphics, maar die game word nóg gespeelt door heel veel mensen, gewoon omdat het ondanks de hele oude graphics, een super geniale game is.

Dit is ongeveer hetzelfde, alleen dit is gemaakt door één gozer. Het is een unieke gameplay ervaring en deze graphics geven inderdaad een sfeer aan de game.


Maar het zullen de wat oudere gamers zijn die dit tof zullen vinden + wat jongeren die smaak hebben (Gyard, Chopchop ;D )


@Gyard: Ja, voor altijd. Alle updates en patches enz zijn gratis voor je.

Chopchop51
01 oktober 2010, 18:06
Haha (:


Ik neem aan dat dit via Paypal/iDeal kan?
Oftewel, internetbankieren?

Henduluin
01 oktober 2010, 18:13
Paypal only voorlopig. Kan verandering in komen als ie eenmaal z'n bedrijf opgestart heeft.

timwing
01 oktober 2010, 18:24
lekker kwaliteit hoor, games hoeven voor mij er niet super goed uit te zien, maar dit kan echt niet.

kerel je weet echt niet wat je zegt, je hebt het spel niet eens gespeeld... Ik en een ander forum waar ik op zit is hier verslaafd aan, ik heb m dus ook gekocht/gekregen xD

Gyard
01 oktober 2010, 18:33
Trouwens, als ik de game download en het dan offline speelt, dan kan ik later toch nog wel met hetzelfde account online spelen ofzo?

Henduluin
01 oktober 2010, 18:45
Juh, dat inloggen is naar mijn weten alleen voor het downloaden van updates en voor je player skin. De levels worden gewoon op je harde schijf opgeslagen.

Chopchop51
01 oktober 2010, 18:51
Ik wacht nog even tot het iDeal betalen/Steam spel eraan komt.

Ik moet deze game gewoon hebben :'D

Systrafoss
01 oktober 2010, 18:55
Ik wil dit spel _O_ Geweldig. : D

Dregora
01 oktober 2010, 19:10
http://img716.imageshack.us/img716/259/minecraftk.png

Dit is mijn tweede nacht. Best nog klein huisje, maar op deze plek ga ik bouwen, want het is hoog en tof en hier wil ik mijn huis. ;< Ga ik dus nog helemaal uitbreiden, maar eerst de zooi eromheen (buiten) weghalen.


http://img16.imageshack.us/img16/2051/minecraft2.png

Dit word mijn awesome uitzicht. xD Misschien dat ik nog wat ga bouwen op de berg waar ik daar tegenaan kijk, zie ik dan wel weer. ;< Maar zo kun je ook beetje zien dat ik redelijk hoog zit.

Maxxert
01 oktober 2010, 19:19
Weet iemand hoe je vuur maakt? En hoe je glas maakt?

Gyard
01 oktober 2010, 19:22
Kijk hier eens: http://www.minecraftwiki.net/wiki/Crafting

Rileyss
01 oktober 2010, 20:08
Lol ik vroeg me al af wanneer dit topic zou komen.
Ik heb het gekocht en speel het met veel plzier.
Ik denk niet dat ik het snel zat zal worden ;D

Mss is het een idee om een AWF server te maken?

BTW: Op welke difficulty speelt idereen? Ik op hard ;D

wesmnes
01 oktober 2010, 20:22
ik wil dit spel ook :( alleen ik weet niet hoe het werkt met paypal enzo

Henduluin
01 oktober 2010, 20:28
BTW: Op welke difficulty speelt idereen? Ik op hard ;D

Hard, normaal gesproken, al zet ik em af en toe op Peaceful als ik even lekker wil chillen.

Server opzetten begint inderdaad een aardig idee te lijken. Paar dagen terug met Urya geprobeerd, alleen zijn er van mijn kant teveel problemen met m'n firewall om er een op te zetten en de server zou 's nachts altijd uit staan omdat mijn pc dan ook uit is >.>

Als iemand beschikt over een fatsoenlijke server pc though, geef een gil. Een server opzetten is namelijk een eitje. Gewoon van deze pagina (http://minecraft.net/download.jsp) de SMP server software (onderaan) downloaden en runnen. Is een enkel bestandje, en hij stelt zichzelf automatisch in. Je laat het dan in de achtergrond draaien en dan kan men simpel joinen door je IP in te voeren bij Multiplayer in hun spel.

Hawk
01 oktober 2010, 20:37
Erg leuk tot nu toe, overweeg het te kopen. AWF server ben ik ook wel voor in, ja.

rida01
01 oktober 2010, 20:40
Verslavend al snap ik er niks van.

Systrafoss
01 oktober 2010, 21:04
lK <3 DIT SPEL. Ging een beetje mis in het begin waardoor ik nog geen grot had gevonden toen het donker werd, dus groef ik me maar gewoon in. Was op zich best nice, steeds verder uitgegraven en nu is het best groot na 3-4 nachten. Alleen moet ik nog een plek met veel Coal vinden. D:

Chopchop51
01 oktober 2010, 21:05
Een klein vraagje. Gaat de tijd echt mee in het spel, of dat niet.

Dus als het hier 4 uur 's nachts is, is het in het spel ook nacht, of loopt dat anders? Of kan je het zelf instellen ofzo?

En ik ga dinsdag t/m vrijdag naar Parijs, dan een week school en dan een week vakantie. Ik ben het van plan in de vakantie te kopen (als ik dan Paypal mag gebruiken).

fakerick
01 oktober 2010, 21:11
heb em gekocht en met wat vrienden gister en vandaag op awesome free multiplayer server gezeten
en @choppie, om de 10 minuten (ongeveer) veranderd het

Gyard
01 oktober 2010, 21:40
Het is ongeveer 15 minuten dag en 7 tot 10 minuten donker. Ik vind donker wel wat hebben, zeker als je al die voetstappen hoort. Ik heb nu al een aardig paleisje al zeg ik het zelf. Ik heb al een paar foto's gemaakt, maar ik wil het nog meer uitbreiden. Hoewel sommige dingen erg klote te maken zijn. Verder is het echt een top spel. xD Ben al wel 1x doodgegaan door een zombie.

Is er ook een makkelijkere manier om je huisje terug te vinden?

SmokeCookLove
01 oktober 2010, 21:42
Gewoon je huis groot maken EN MASSA OMRINGEN torches imo.

Dregora
01 oktober 2010, 22:07
^ Lol. Ja, je moet wel creatief zijn. Je kunt dat op allerlei manieren doen. Hell, bouw een gigantische toren ofzo of inderdaad superveel torches. ;<

wesmnes
01 oktober 2010, 22:33
of een toren met allemaal torches eraan =D
had ik maar paypal :(

Wee
01 oktober 2010, 22:50
Moet.. hebben!
Nu maar hoen dat men vader die site wil vertrouwen en dat spel wilt kopen.. :/

araya123
01 oktober 2010, 23:12
Het is wel vervelend dat het zo snel weer donker word zo heb je niet veel tijd

Mulderman
01 oktober 2010, 23:18
Later leer je er gebruik van te maken. Overdag verzamel ik shit en als het nacht is maak ik nieuwe voorwerpen en bouw ik ondergronds (ben je toch torches voor nodig)

SmokeCookLove
01 oktober 2010, 23:21
Ideale aan m'n shelter is dat ik verscheidene andere uitgangen heb(maar echt, ik heb een deur buiten like 5 blokken verder) dus nooit bang moet zijn voor creepers. Sowieso, zodra je sword en arrows kunt craften vallen monsters goed mee.

Nicky Bobs
01 oktober 2010, 23:35
Ziet er gewoon geniaal uit, jammer dat die 10 euro me op het moment wat te duur is =/

Dregora
01 oktober 2010, 23:39
Ziet er gewoon geniaal uit, jammer dat die 10 euro me op het moment wat te duur is =/

Weet wel dat de prijs gaat stijgen in de toekomst, als 'ie in de beta is, word 'ie duurder en het eindproduct word 20 euro.


Kga nu die berg waar ik op zit, helemaal uithakken. ;< En overdag shit verzamelen.

Nicky Bobs
01 oktober 2010, 23:45
Ja maar ik kan nu wel moeilijk gaan doen om 10 euro te krijgen maar op dat moment graaf ik me eigen graf dus moet ik maar even wachten en als ie dan 20, 30 of zelfs 40 euro is, jammer dan =]

Edit:/ Iemand die weet waar het aan ligt als de free minecraft in browser niet wilt starten?

Dregora
02 oktober 2010, 01:09
Ja maar ik kan nu wel moeilijk gaan doen om 10 euro te krijgen maar op dat moment graaf ik me eigen graf dus moet ik maar even wachten en als ie dan 20, 30 of zelfs 40 euro is, jammer dan =]

Edit:/ Iemand die weet waar het aan ligt als de free minecraft in browser niet wilt starten?


Ah zo, naja, niets aan te doen.

En geen idee. >.<http://img440.imageshack.us/img440/7029/minecraft3.png


Dit is mijn ''base of operations''. Ik kan vanaf linksonder, als je daar in gaat, achteraan helemaal naar boven, daar is zeg maar mijn orginele huis, daar was het allemaal begonnen. Ik ga die hele berg uitgraven. xD Word een gigantisch huis.


http://img716.imageshack.us/img716/5484/minecraft4.png

Die onderste gang waar je naar boven kunt.


http://img706.imageshack.us/img706/5042/minecraft6.png


De bovenkant, die ik nog helemaal ga uitbouwen. Dat dak is er puur zodat die creeps snachts wegblijven als ik bezig ben.


Edit: Ik loop dus nu een gigantische toren te maken zodat ik de weg altijd terug kan vinden, maar wtf, ik krijg gewoon hoogtevrees lol.

Mulderman
02 oktober 2010, 02:15
Ben ik dan een van de weinigen die een huis vanaf scratch wil bouwen? Ik zie in waarom een berg uitgraven beter is, maar ik verdwaal nogal snel lol.

Dregora
02 oktober 2010, 02:26
Ben ik dan een van de weinigen die een huis vanaf scratch wil bouwen? Ik zie in waarom een berg uitgraven beter is, maar ik verdwaal nogal snel lol.


Heh. =p Naja, het is handig, want als je naar beneden gaat, raak je vanzelf wel een mijn. Zo heb ik dus ook een waterbron gevonden, waar ik nu helemaal een gang aan het maken ben om zodoende rails te leggen voor een mijnkar, zodat ik er sneller ben.

Maar goed, ik ga al dat zand eromheen dus ook weghalen, want dat vind ik echt verschrikkelijk.


Ik zie nog wel wat er van komt. =p


Wat houd die multiplayer eigenlijk in? Dat je met z'n allen op 1 map zit te bouwen?

Mulderman
02 oktober 2010, 03:38
Van wat ik begrepen heb wel ja, moeten we binnenkort zeker eens doen. Ik zou opzich een server willen draaien, maar weet niet precies hoe dat zal gaan met online zijn etc :S

Dregora
02 oktober 2010, 03:43
Van wat ik begrepen heb wel ja, moeten we binnenkort zeker eens doen. Ik zou opzich een server willen draaien, maar weet niet precies hoe dat zal gaan met online zijn etc :S


Ik wil er eventueel wel even na kijken. :') Misschien dat ik wat kan doen.


Edit:

http://img841.imageshack.us/img841/6403/minecraftserver.png

Ik heb 'm dus wel aan de praat, morgen even proberen of iemand anders kan connecten. Vraag me af hoe je online saved, misschien kan dat wel niet. o.o

Hawk
02 oktober 2010, 07:13
Hoe heet de server eigenlijk, eh?

Trouwens, ik vind het freeplay op een gegeven moment saai worden, iemand een tip waarom ik hem echt moet kopen?

Dregora
02 oktober 2010, 07:31
Tsja, dat freeplay is de kern van de hele game, je fantasie loslaten en alles bouwen wat je kunt en overleven. (Mits je dat aan hebt staan).

Meer is er niet te doen, eigenlijk. xD Alhoewel multiplayer me erg tof lijkt.


De server heeft geen naam, je moet via mijn IP (welke weet ik nog niet) connecten. Als 't goed is via mijn LAN IP, maar dat moet ik allemaal nog uitproberen/uitzoeken.

Henduluin
02 oktober 2010, 08:37
Servers slaan elke 5 seconden op, geloof ik. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je info kwijt raakt.

[quote]Edit: Ik loop dus nu een gigantische toren te maken zodat ik de weg altijd terug kan vinden, maar wtf, ik krijg gewoon hoogtevrees lol./quote]
Als je shift in houdt "crouch" je. Op die manier kan je niet naar beneden donderen als je aan de rand van een block komt. Wel oppassen dat je niet shift loslaat als je half over de rand hangt, want dan val je alsnog.

Verder kan je gewoon naar een site zoals myip.nl om je IP adres op te zoeken. Daarna gewoon hier posten en dan kunnen we connecten als de server draait. Por me maar als je em wilt uitproberen, heb vandaag toch niet bijzonder veel te doen :p

En ja, dan kan je met z'n allen op 1 map dingen bouwen en rondklooien. Multiplayer is nog wel een tikkeltje buggy echter. Zo werken ovens niet helemaal, werkt redstone nog niet dacht ik, en is de health van zowel de speler als mobs niet werkend (je kan niet dood, meende ik).

Maar goed, het lijkt me gewoon erg leuk om met 5-6 man aan te klooien en zooi te bouwen.

Dregora
02 oktober 2010, 08:47
Servers slaan elke 5 seconden op, geloof ik. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je info kwijt raakt.

[quote]Edit: Ik loop dus nu een gigantische toren te maken zodat ik de weg altijd terug kan vinden, maar wtf, ik krijg gewoon hoogtevrees lol./quote]
Als je shift in houdt "crouch" je. Op die manier kan je niet naar beneden donderen als je aan de rand van een block komt. Wel oppassen dat je niet shift loslaat als je half over de rand hangt, want dan val je alsnog.

Verder kan je gewoon naar een site zoals myip.nl om je IP adres op te zoeken. Daarna gewoon hier posten en dan kunnen we connecten als de server draait. Por me maar als je em wilt uitproberen, heb vandaag toch niet bijzonder veel te doen :p

En ja, dan kan je met z'n allen op 1 map dingen bouwen en rondklooien. Multiplayer is nog wel een tikkeltje buggy echter. Zo werken ovens niet helemaal, werkt redstone nog niet dacht ik, en is de health van zowel de speler als mobs niet werkend (je kan niet dood, meende ik).

Maar goed, het lijkt me gewoon erg leuk om met 5-6 man aan te klooien en zooi te bouwen.

Mja ik weet wel hoe ik m'n IP adres kan vinden, maar blijkbaar heb je iets anders nodig, heb namelijk even in de forums lopen snuffelen. Je eigen ip die bijvoorbeeld www.whatismyip.com aangeeft, is niet de juiste, dat ben ik dus nog aan het uitzoeken.

Henduluin
02 oktober 2010, 08:55
Lijkt me erg sterk :/

Welk IP heb je gebruikt om de server uit te proberen? Die zou gewoon moeten werken.

Dregora
02 oktober 2010, 09:00
Use your LAN IP instead of 127.0.0.1 in your server-ip.
Should be 192.168.. or 10.0..

Now you connect using that address, and your friend should be able to use the external address. I'm assuming he's not at your house, on your network.

Dit heb ik dus letterlijk van de forums.

Ik heb dus ook geconnect met 127.0.0.1:25565 <--- en dit is niet mijn IP.


I can connect to my own game using "127.0.0.1:25565"

and i told my friend to try that, it didnt work.
so i told him to try my external one. "72.***.***.177:25565" (i put * for security reasons)


Dit is iemand die ook problemen had.

Henduluin
02 oktober 2010, 09:06
Ze zeggen dus dat om op je eigen server te komen je je interne IP moet gebruiken, dat is dus altijd hetzelfde IP. (die van mij is ook 192.168.0.1, ik ben namelijk de eerste PC op dit interne netwerk)

Wij hebben je externe IP adres nodig echter, en die zou je gewoon via een site moeten kunnen opzoeken :/ Ik krijg namelijk gewoon 84.27.214.148 als mijn IP als ik er naar google.

Gyard
02 oktober 2010, 09:37
Zo. Ik moet nog wat verzinnen om mijn paleisje uit te breiden, ik heb niet echt grote ruimtes ofzo. Maar ik heb wel heel wat dingen. Ik moet nog wat materiaal hebben. En die oven heb ik perongeluk destroyed. xD

Hier wat fotoowtjes.


http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft1.png
Hier ben ik mee begonnen, was wel rottig om het uit te 'graven' aangezien er maar 1 laag blokken onder me zit. Ook met het bordje 'Home sweet home'. xD

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft2.png
Andere kant van de kamer, ik heb er een raam gebouwd. Maar zoveel zie ik niet, aangezien het uitzicht op een berg is.

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft3.png
Mijn toffe brug, die ik na >30x vallen en doodgaan eindelijk af heb. Ook uitzicht op mijn huisje. ;D

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft4.png
Andere uitgang naar beneden. Ik moet nog een deur daar bouwen zie ik nu..

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft5.png
Hier sta ik op de normale hoogte, dus ik woon best hoog al zeg ik het zelf. xD

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft6.png
De boven verdieping/balkon. Het houten huisje vond ik wel tof. Ideaal voor de uitkijk.

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft7.png
Uitkijk van mijn balkon op de brug.

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft8.png
Ehh.. uitzicht van.. =/ Donno.

Henduluin
02 oktober 2010, 11:06
Gaat aardig hard daar Gyard, netjes <3
Vanwaar die driedubbele balk bovenin je scherm, though?

Multiplayer update:

Alhoewel we nu min of meer doorhebben hoe je je server in moet stellen stuiten we constant op firewall problemen. Tot nu toe ben ik de enige die daadwerkelijk kan hosten, maar dan moet ik m'n gehele firewall uitzetten en daar heb ik niet zo'n zin in tbh.

Als er iemand is die geen problemen daar mee heeft, laat alsjeblieft van je horen ;_;

Basel
02 oktober 2010, 14:23
Jammer dat het geld kost, want ik heb geen creditcard en laat staan Paypal.
Maar het is srsly zo leuk : D

Mulderman
02 oktober 2010, 15:33
Je kan ook geld via je bank naar je paypal account overmaken.

10 euro voor deze game is ontzettend goedkoop. Dit is een game die ik me over een jaar ook nog zie spelen. Zometeen maar even een paar screenshots van mijn basis nemen. Stelt nog niet veel voor, maar hey, ik speel het nog maar net xD

wesmnes
02 oktober 2010, 16:30
ik wil paypal alleen het mag niet van mn vader :(
hij denkt dat ik meteen alles ga uitgeven.
gewoon ff doorzeuren xD

Systrafoss
02 oktober 2010, 16:34
Nadat ik elk spoor van mijn huisje was kwijtgeraakt ben ik opnieuw begonnen. Met sneeuw deze keer. Ik had een hutje van 5*5*3 gemaakt om dan 's nachts spullen te maken etc en veilig in te zijn. En dan overdag in de mijn ertegenover muren bouwen en torches plaatsen. Dat heb ik nu gedaan. Nu muren doorhakken om het nóg groter te maken. =3

Chopchop51
02 oktober 2010, 17:31
Ik weet ook nog niet of ik Paypal mag. M'n moeder wil eerst alles doorlezen.

Mulderman
02 oktober 2010, 18:00
ok wat screenshots genomen

http://img80.imageshack.us/img80/3977/27230891.th.jpg (http://img80.imageshack.us/i/27230891.jpg/)
Dit is mijn basis. Nogal klein en ben van plan om later alle cobblestone met gewone stenen te vervangen

http://img840.imageshack.us/img840/5090/23193611.th.jpg (http://img840.imageshack.us/i/23193611.jpg/)
Een sneak peak van een van de 3 hoofd kamers. Hier maak ik spullen en kan ik meteen een oogje in het zeil houden voor monsters etc. De andere kamer heeft alleen nog een ladder naar het dak, maar later wil ik er boekenkasten etc neer zetten.

http://img80.imageshack.us/img80/4016/66956646.th.jpg (http://img80.imageshack.us/i/66956646.jpg/)
Hier zit ik op het dak vanwaar ik vijanden kan snipen met mijn boog. In de verte kan je het gebergte zien waar ik momenteel aan het graven ben, heb echt al ontzettend veel gangen etc in die berg gegraven maar kom pas sinds een uurtje of 2 staal en redstone tegen.

http://img59.imageshack.us/img59/9113/26916166.th.jpg (http://img59.imageshack.us/i/26916166.jpg/)
Dit is de ingang tot de mijn. Ik weet nog niet echt wat ik mee ga doen :P


Denk er inmiddels wel aan overnieuw te beginnen, het gebied waar ik nu zit is nu niet bepaald ideaal, dus misschien pak ik alles in, en zoek ik mijn heil ergens anders. Al zit ik dan wel met het dilemma dat het enorm veel terugreizen wordt als ik dood ga.

Saki
02 oktober 2010, 18:44
Wat maakt dit spel verschillend met Roblox ?

Henduluin
02 oktober 2010, 19:24
Denk er inmiddels wel aan overnieuw te beginnen, het gebied waar ik nu zit is nu niet bepaald ideaal, dus misschien pak ik alles in, en zoek ik mijn heil ergens anders. Al zit ik dan wel met het dilemma dat het enorm veel terugreizen wordt als ik dood ga.

Wat ik deed voordat het kompas in de game zat was om de zoveel tijd een marker neerzetten.
Een simpele 2-3 blocks op elkaar en dan 1 block aan een van de zijkanten of hoeken om aan te wijzen welke kant je op moet. Gooi er dan een torch of 2 bovenop, en voila.
Kost je misschien wat tijd, maar dan verdwaal je nooit meer.
De kust volgen werkt ook erg goed, obviously.

Basel
02 oktober 2010, 19:32
Je kan ook geld via je bank naar je paypal account overmaken.


Oke kan je me wat meer informatie geven via mijn profiel? (:

Chopchop51
02 oktober 2010, 21:17
Voor de mensen die geen paypal mogen/kunnen oid:

http://i.imgur.com/6AjaS.png

Ik had dit gister al gelezen, maar aangezien de source eruit ligt, kan ik de link wel geven, maar heb je er niets aan. Het plaatje is van Google maar komt wel van die site.

timwing
02 oktober 2010, 21:33
Ik kan in principe ook wel een server hosten, maar dit zal zeker niet 7/24 doen, aangezien mijn ouders het ook niet door hebben en mn pc uitdoen of het gewoon niet willen dat mn pc zo vaak aanstaat xD

Mulderman
02 oktober 2010, 21:35
82.73.186.166
Mocht iemand even een test willen doen. Ik draai nu een server, even kijken of het werkt.

Chopchop51
02 oktober 2010, 22:02
Kan je de server ook spelen via de gratis web-browser variant? Dan moet je op een server klikken, maar dan kan alleen per naam.

Henduluin
02 oktober 2010, 22:18
Nope, dat is de classic versie. Wij hebben Alpha, helaas.

wesmnes
02 oktober 2010, 22:27
yeah eindelijk heb ik hem =D 2e nacht en heb al best wel een mooi gebouwtje ik moet alleen kool vinden want ik begon ergens met mijnen op kool en daarna heb ik het naar een andere plek gebracht :P

Chopchop51
02 oktober 2010, 22:32
Ok, bedankt @ Henduluin.

Ik heb net dus de Classic gespeeld en je hebt daar ook je eigen stukje grond waar je op mag bouwen. Ik kan maar niet stoppen. Je kan al je creativiteit erin stoppen. Het is gewoon geweldig :'D

SSJ4GOKU
02 oktober 2010, 22:48
Ik heb Alpha, en het is superawesome maar ook zeer verslavend. Ik zit al na de eerste paar nachten (Ik speel trouwens op normal), maar erg veel heb ik nog niet gedaan buiten een kleine base uitgehakt met een workbench, een furnace en een chest erin.

wesmnes
02 oktober 2010, 23:24
zit nu in een berg:P ik heb aan 3 kanten waar ik naar buiten kan kijken, dus nog 1 kant uitgraven en dan kan ik overal om me heen kijken :P
EDIT: toen ik aan de andere kant van de berg kwam zag ik mn crafting bench ofzo liggen die ik vergeten was xD

Mulderman
03 oktober 2010, 00:37
Ok, voorlopig run ik dus een server
AWFCRAFT
Om mee te doen ga je naar multiplayer en voeg je
82.73.186.166
in.

Het is allemaal nog wat vroeg en er zitten wat bugs in, maar gisteravond was het al reuze gezellig.

FF wat huisregels:
- Blijf van andermans gebouwen af.
- Je mag gerust gebruik maken van de tools/materialen in de basis maar probeer zo nu en dan ook wat bij te dragen.
- Ga niet lopen trollen of grieven.

Mocht je toch problemen veroorzaken dan knal ik er een ban tegen aan ;)
Hou het voor iedereen leuk dus.

TeXas
03 oktober 2010, 01:54
Dregora heeft me overgehaald om het ook te gaan spelen. Ben benieuwd!

Henduluin
03 oktober 2010, 08:29
Paar tips voor op de MP server:

- De blocks rondom het spawnpoint kan je niet veranderen, waarschijnlijk om griefing tegen te gaan. Gewoon een stukje lopen en het komt goed. (Ik zal dalijk eens wat bordjes neerzetten zodat je makkelijk het dorp kunt vinden)
- Health werkt nog niet goed, dus je bent onsterfelijk. (Geldt ook voor mobs, dus heeft geen zin om kippen te gaan slaan)
- Redstone lijkt niet te werken
- Minecarts werken volgens mij ook niet helemaal perfect, zal ik vandaag eens uitproberen.
- Ovens kunnen wat buggy zijn. Ze werken nu redelijk, maar het kan zijn dat ze af en toe wat coal / ore opeten. Valt niet veel aan te doen, helaas.
- Tools kan je repareren door ze op de grond te gooien (default: Q) en dan weer op te rapen. Dit scheelt je enorm veel ores die je dan in je gebouw e.d. kan steken. Dit gaat vooral handig zijn zodra iemand diamant heeft gevonden.
- Als je vanaf het spawnpunt het "AWF Dorp" in loopt zie je in de berg het "Ministry of Silly Walks". Dat is min of meer de base of operations voor ons allen. Daar kan je dus in het begin wat zooi pakken om mee te beginnen. Ik heb ook wat kompassen in een van de kisten gegooid zodat je nooit verdwaald (die dingen wijzen constant naar het spawnpunt).
- Als laatste: Het blijft een buggy alpha build. Raak dus niet al te gehecht aan je spullen, want het kan goed zijn dat alles een keertje *poef* gaat vanwege bugs en/of updates.

Maar voor de rest... have fun.*edit*
En het eerste DOH moment is een feit.
Denk ik slim te zijn door wat bompjes op te ruimen door er een vuurtje in te gooien... brand ik per ongeluk ook een villa plat ><

Baszjeh68
03 oktober 2010, 09:34
Die MP server van AWF moet je dus voor betalen he?

Mijn broertje vindt het aardig leuk volgens mij, dus misschien koopt hij het wel.

ganosal
03 oktober 2010, 09:50
Vraagje neemt minecraft veel plaats in op je computer?

Dregora
03 oktober 2010, 10:30
*edit*
En het eerste DOH moment is een feit.
Denk ik slim te zijn door wat bompjes op te ruimen door er een vuurtje in te gooien... brand ik per ongeluk ook een villa plat ><


M'n mooie houten villa.. ;< Moest 'm weer helemaal opnieuw bouwen. *kick*Anyway, spel is fantastisch. Ben iets gigantisch aan het bouwen met TeXas.

Roselia
03 oktober 2010, 10:39
Gawd, verslavend, komt niet goed uit op het moment. ;-;

Henduluin
03 oktober 2010, 10:52
Vraagje neemt minecraft veel plaats in op je computer?

Nope. Spel zelf is een paar MB groot, de werelden (je savegames) daarentegen kunnen wel redelijk groot worden.
Als je bij ons op Multiplayer komt chillen hoef je je daar geen zorgen over te maken though; alles wordt bij Mulderman opgeslagen.

SSJ4GOKU
03 oktober 2010, 11:27
EDIT: nvm.

Systrafoss
03 oktober 2010, 11:49
Of je huis loopt even vol met lava en je bent al je spullen even leuk kwijt.

D0nald
03 oktober 2010, 12:54
Is het mogelijk om back-ups te maken van savegames en die terug te zetten als het fout gaat?

Mulderman
03 oktober 2010, 13:12
ja, je kan ergens je savegames terugvinden.

SmokeCookLove
03 oktober 2010, 13:57
Minecraft savet toch elke seconde? Ik zie het nut van backups niet in.

Systrafoss: Dat is toch wel je eigen fout lijkt me o_O Lava is zo ongelooflijk sloom, dat blok je toch gemakkelijk af met een stuk steen.

Henduluin
03 oktober 2010, 14:28
Het blijft een spel in Alpha, wie weet wat voor vage bugs je tegenkomt terwijl je speelt. Backups kunnen daarom nooit kwaad, lijkt me.

ORly?
03 oktober 2010, 14:39
Laat ik 't ook eens proberen dan :p
Zit er wel dom,orgineel en grappig uit XD

timwing
03 oktober 2010, 14:46
Laat ik 't ook eens proberen dan :p
Zit er wel dom,orgineel en grappig uit XD

het is ook wel een spel waar je behoorlijk droogheid mee kan hebben :P

Abbysion
03 oktober 2010, 15:29
Dus als ik MP met jullie wil doen moet ik het spel kopen?

ORly?
03 oktober 2010, 15:34
Nog wat tips voor beginners/noobs? :p

Henduluin
03 oktober 2010, 15:49
Gewoon lolhebben. :p

En lol, glitches:

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Ibroketheworld.jpg

TeXas
03 oktober 2010, 16:26
Imperial I-class Star Destroyer Under Construction xD

http://img215.imageshack.us/img215/892/naamloosdv.jpg

ORly?
03 oktober 2010, 16:36
Zit nu opgesloten in een huisje.. terwijl ik een spin hoor hissen buiten... =D

Systrafoss
03 oktober 2010, 18:40
Minecraft savet toch elke seconde? Ik zie het nut van backups niet in.

Systrafoss: Dat is toch wel je eigen fout lijkt me o_O Lava is zo ongelooflijk sloom, dat blok je toch gemakkelijk af met een stuk steen.

Mja, ik had beter niet recht tegen een steen aan kunnen gaan staan tijdens het minen lol.

Gyard
03 oktober 2010, 19:35
Echt zo tof is dit spel, ik heb het vandaag van 's ochtends 10 uur gespeeld tot nu ongeveer. M'n huis is af en ik zit vanalles erom heen aan het bouwen.

Hopelijk gaan nóg meer mensen dit spelen, dat ons stuk land echt goed bevolkt raakt, want heelveel mensen die het nu allemaal spelen in die server hebben echt top creatie <3. Wat voor gebouwen je allemaal ziet het is gewoon echt tof.

Oh voor de illigale lui (kijkt naar Martijn :>) koop 'm ook, als je hem koopt heb je heletijd updates erbij, er komen telkens nieuwe dingen en.. het is gewoon veel leuker. Njah, ik zal straks nog wel wat foto's plaatsen van m'n huis. Die ik in multiplayer heb gemaakt.

Finidi
03 oktober 2010, 19:42
Heb geen geld momenteel ;-;

*speelt op illegale versie*

Mulderman
03 oktober 2010, 19:46
Server draait op volle toeren, zal van de week wel een tikkie rustiger worden met school en what not maar wow...
Gisteravond maakte ik een backup van 3 mb.
Deze is inmiddels 37 mb! Ik was dan ook enorm verbaast toen ik vanmiddag de game opstartte en een enorm ruimteschip en flink wat gebouwen zag staan.

Zelf vandaag een reusachtige glazen bol in de lucht gemaakt, moest eerst een kunstmatige zon worden, maar dat bleek (nog) niet te werken. Vervolgens heb ik Blues (protoman) nagemaakt en ben nu met Forte (Bass) bezig.

ganosal
03 oktober 2010, 19:57
-delete-

ORly?
03 oktober 2010, 20:07
heb ik een huisje gemaakt om veilig te zijn.. BOEM! huis kapot door die zombies :p

Xocolatl
03 oktober 2010, 21:22
DAMN, Dit ziet er ongelovelijk verslavend uit. Als ik binennkort tijd heb ga ik het wel spelen. xD

Henduluin
03 oktober 2010, 21:58
Yay huis af!

*maakt open haard*

OH SHIT M'N HUIS!

*10 minuten later*

Yay, huis af!

*fixt open haard*

OH SHIT M'N HUIS!

... Blijkbaar bugt vuur nogal hard >.> Vandaar dat vanochtend mijn plan om die bladeren in de fik te steken niet helemaal goed ging. Het gebied waarin een open vuur andere brandbare materialen in de fik kan zetten in een stuk groter als in single player, blijkbaar. Dat wist ik niet, en dat resulteerde in een afgebrand houten huis :(

Naja, alles gerepareerd en alles staat nu. Morgen m'n spullen verhuizen en m'n kelder een beetje inrichten.
Eerst m'n ogen laten rusten, though.

Mulderman
03 oktober 2010, 22:55
"Copying 18.478 items (41,4 MB)"
Ben bang dat dit enorm veel tijd gaat kosten binnenkort XD Hou het voortaan op 1 backup per dag zal proberen deze om 12 uur 's nachts te houden

SmokeCookLove
04 oktober 2010, 01:27
Yay huis af!

*maakt open haard*

OH SHIT M'N HUIS!

*10 minuten later*

Yay, huis af!

*fixt open haard*

OH SHIT M'N HUIS!LnjSWPxJxNs

Altijd eerst vid zoeken om zeker te zijn n.n

Dregora
04 oktober 2010, 04:32
http://img808.imageshack.us/img808/5059/teldekippen.png


Tel de kippen in m'n huis. -.- Jezus. xD

Henduluin
04 oktober 2010, 07:13
Altijd eerst vid zoeken om zeker te zijn n.n

Die kende ik al :p Thing is, ik heb al vaker zo'n open haard gemaakt en dat ging altijd goed.
Ach ja, een torch is fine too.

Nakao
04 oktober 2010, 09:23
Minecarts, do not build them.

Once proven again.

Henduluin
04 oktober 2010, 09:26
Inderdaad.

Voorlopig het idee van mijncarts en rails uit je hoofd halen... geen goed idee. Hele server spat uit elkaar als je dat doet :(

*edit*

Zo, nieuwe mijn af, inclusief fuckwin verlichting.
Nu alleen nog het probleem met de straat er naar toe op zien te lossen... bagger spawnpunt :(

Dregora
04 oktober 2010, 11:24
Zo, m'n resource/groente tuin klaar. ;< Groeit riet (voor boeken/boekenkast), bomen en graan. n.n En een awesome waterval.


Ik heb liever niet dat mensen er op los gaan hakken. Je mag best wel wat riet pakken, maar pak niet alles + plaats er 1 terug op de plek waar je ze van hebt gehaalt.

Voor elke volgroeide riet krijg je 3 stukken van, dus plant er 1 terug op de plek, zodat iedereen altijd genoeg heeft.

D0nald
04 oktober 2010, 12:52
Wat heb je nodig om het te kopen?
Ik heb een rekening bij ING, maar je hebt PayPal nodig?

Dregora
04 oktober 2010, 13:01
Wat heb je nodig om het te kopen?
Ik heb een rekening bij ING, maar je hebt PayPal nodig?


Yup, paypal account aanmaken.

Wee
04 oktober 2010, 13:23
Heb ik ook gedaan, alleen duurt het 1 a 2 dagen voordat mijn vader de overschrijvingen om te activeren kan zien.

Basel
04 oktober 2010, 14:45
Oke voor de awfers raad ik het aan om al je gebouwen dicht bij elkaar te maken anders moet je de andere kant van de wereld bezoeken als je een gebouw van iemand wilt zien

Binnenkort is mijn acc ook Alpha

Dregora
04 oktober 2010, 14:56
Oke voor de awfers raad ik het aan om al je gebouwen dicht bij elkaar te maken anders moet je de andere kant van de wereld bezoeken als je een gebouw van iemand wilt zien

Binnenkort is mijn acc ook Alpha


We hebben een dorp vlak bij de spawn point. (Y)

Gyard
04 oktober 2010, 15:02
Ik zit als enigste wat verder van iedereen af, maar dat kwam ook omdat het zon mooie omgeving was. Maar, ik heb inmiddels al een tunnel naar hun gegraven, dus zie ik hun ook altijd enzo.

Hawk
04 oktober 2010, 15:04
Te awesome dit.

Morgen koop ik hem, en dan lekker de AWF server ondertrollen :cool:

Mulderman
04 oktober 2010, 15:42
Te awesome dit.

Morgen koop ik hem, en dan lekker de AWF server ondertrollen :cool:

Ik voer wel een zero tolerance beleid. Zodra je vervelend wordt ban ik je direct.

Net erachter gekomen dat mijn lava lamp niet werkt ;_; dak in de fik xD

Henduluin
04 oktober 2010, 16:10
Spawnpunt is nu verplaatst, maar ik ben bezig met straten tussen de huizen te leggen, dus dat komt wel goed.
Eerst eten =D

Baszjeh68
04 oktober 2010, 16:15
Ik zit de hele tijd filmpjes te kijken, en ziet er echt vet uit. xD Weet niet of ik zelf wel zo creatief ben enzo, heb vroeger ook nooit met lego gespeeld ofzo hehe. :$

Maar ik ga hem wel kopen denk ik, ziet er leuk uit!

Vraagje: Als je het gekocht hebt, kun je dan meerdere accounts aanmaken? Want mijn broertje wil het ook gaan spelen (hij is heel creatief vind ik zelf), dus dat is wel leuk opzich.

Basel
04 oktober 2010, 16:25
Nee dat kan wss niet, je kan maar 1 account per 10 euro premium maken.
Wat je wel kan doen is dat iedereen zijn eigen save's&load's heeft maar geen eigen acc

Mulderman
04 oktober 2010, 16:27
Inderdaad, online spelen kan slechts 1 account. je kan wel meerdere werelden offline maken.

Baszjeh68
04 oktober 2010, 16:37
Nee dat kan wss niet, je kan maar 1 account per 10 euro premium maken.
Wat je wel kan doen is dat iedereen zijn eigen save's&load's heeft maar geen eigen acc
Hmm dat bedoel ik denk ik ook..

Ik bedoel dit; Stel dat mijn broertje en ik allebei op de AWF-server willen spelen (als voorbeeld), moet dit dan op hetzelfde account (=poppetje?) of kun je meerdere poppetjes (saves zoals jij het zegt volgens mij) op 1 account? Want dat is ook goed.

Henduluin
04 oktober 2010, 16:50
Je bedoelt of je met 2 mensen tegelijk op 1 account kunnen?

Yanta
04 oktober 2010, 16:53
Ik heb besloten dat ik eht ook eens ga beginnen. Alleen moet er wel ene makkerlijkere mannier zijn om te betalen [nouja browser voor nu] want ik heb geen paypal.

Baszjeh68
04 oktober 2010, 17:09
Je bedoelt of je met 2 mensen tegelijk op 1 account kunnen?

Of je 2 verschillende poppetjes op 1 account kunt maken. We zouden in principe samen kunnen doen met 1 poppetje maar liever niet.

Henduluin
04 oktober 2010, 17:15
Singleplayer wel. Multiplayer niet ben ik bang.

Yanta
04 oktober 2010, 17:22
Ik vraag me eig wel af wat de server naam is.
[Van AWF]

TeXas
04 oktober 2010, 17:24
Is er BTW ook een free build mode? Zodat ik met een onbeperkt aantal stenen iets kan bouwen? Zo kan ik wat creaties maken voordat ik het op de alpha server ga bouwen.

Henduluin
04 oktober 2010, 17:31
Ik vraag me eig wel af wat de server naam is.
[Van AWF]

Geen naam, alleen een IP adres nodig: 82.73.186.166
Zal m'n beginpost eens editen... kunnen we ook meteen een lijstje maken met ingame namen.

*edit*

Server stuk? :(

Wee
04 oktober 2010, 17:36
Wil men vader eindelijk geld op PayPal zetten duurt het volgen hen 3-4 dagen >.<

Gyard
04 oktober 2010, 17:41
Ik kom niet in de server, Dregora ook niet. Meer mensen hier last van?

ganosal
04 oktober 2010, 17:49
Ja ik raak er ook nie in.

Gedos
04 oktober 2010, 17:50
Same here. Net een uur geleden nog ff op deserver geweest. Misschien heeft Mulderman hem stopgezet.

Mulderman
04 oktober 2010, 17:54
Zal wel gecrashed zijn. Zit nu helaas op werk, tegen 10 uur draait ie hopelijk weer.

Xocolatl
04 oktober 2010, 18:55
Is er BTW ook een free build mode? Zodat ik met een onbeperkt aantal stenen iets kan bouwen? Zo kan ik wat creaties maken voordat ik het op de alpha server ga bouwen.

http://minecraft.net/play.jsp Dit komt denk ik wel in de buurt toch? Maar ik heb de echte versie niet gespeeld, dus naast dag en nacht en dieren weet ik niet wat er mist. xD

Basel
04 oktober 2010, 18:56
Vliegtuigjes xD

Henduluin
04 oktober 2010, 19:59
=D

http://www.minecraft.net/boo/

(Meteen weer pagina's aan drama op Notch's blog >.> Echt niet goed voor je gezondheid om daar te komen)

SmokeCookLove
04 oktober 2010, 20:10
Kan je liften maken? Ik ben al een tijdje aan het denken om in m'n eigen world een gigantische skyway te maken, maar dan zou ik dus wel een lift moeten hebben. Ok het kan ook met ladders of stairs maar dat is toch wel LAME.

TeXas
04 oktober 2010, 20:10
Server moet snel weer online zijn XD

Systrafoss
04 oktober 2010, 20:14
Kasteeltje bijna af 8D Post morgen wel screens als 'ie af is.

@Ryo: http://www.youtube.com/watch?v=vS5SaNueGrc Dunno hoe though.

Chopchop51
04 oktober 2010, 20:42
Kan je liften maken? Ik ben al een tijdje aan het denken om in m'n eigen world een gigantische skyway te maken, maar dan zou ik dus wel een lift moeten hebben. Ok het kan ook met ladders of stairs maar dat is toch wel LAME.

Je kan water op elkaar bouwen. Door spatie ingedrukt te houden, kom je omhoog. Verder kan ik niets bedenken.

Mulderman
04 oktober 2010, 20:58
Ok mensen, boel draait weer, server was vastgelopen

Henduluin
04 oktober 2010, 22:47
Paar foto'tjes van AWFtopia voor de mensen die nog niet zeker weten of ze willen kopen of niet. Dit hebben we in 2-3 dagen voor elkaar gekregen:

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Dorp/2.jpg
Overdags

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Dorp/1.jpg
's Nachts

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Dorp/3.jpg
Andere kant

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Dorp/4.jpg

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Dorp/5.jpg
Close ups van de pixel arts

Nicky Bobs
05 oktober 2010, 00:42
Ik mis alleen een Gijs standbeeld...

Dregora
05 oktober 2010, 05:46
Verveelde me, dus kreeg een tof idee. Ik ga een lucht woonwijk maken, waar ik huizen bouw en dan kunnen nieuwkomers een huis kopen ipv zelf bouwen. (Y) Of mensen die toevallig nog een huis willen, kunnen er één aanschaffen, tegen een prijs natuurlijk. ;D

Ook kunnen mensen me inhuren voor klusjes die ze niet alleen willen doen of niet zelf willen doen. ;< Ook tegen een prijsje.

/Brengt economie in het spel.

TeXas
05 oktober 2010, 07:52
Verveelde me, dus kreeg een tof idee. Ik ga een lucht woonwijk maken, waar ik huizen bouw en dan kunnen nieuwkomers een huis kopen ipv zelf bouwen. (Y) Of mensen die toevallig nog een huis willen, kunnen er één aanschaffen, tegen een prijs natuurlijk. ;D

Ook kunnen mensen me inhuren voor klusjes die ze niet alleen willen doen of niet zelf willen doen. ;< Ook tegen een prijsje.

/Brengt economie in het spel.

Kracht van het spel is juist om materiaal te verzamelen om zelf dingen te bouwen. xD

/edit, server is weer plat volgens mij

helloNL
05 oktober 2010, 09:49
je kan de graphics aanpassen :P
ik speel het al tijdje ben dik verslaaft

Dregora
05 oktober 2010, 09:55
Kracht van het spel is juist om materiaal te verzamelen om zelf dingen te bouwen. xD

/edit, server is weer plat volgens mijKlopt, maar dat moeten ze dan ook zelf weten eh. Het is meer iets waar ze mee kunnen beginnen. n.n Ik bouw 't either way, als niemand 't wil, heb ik toch nog een tof ding lopen bouwen.

Gyard
05 oktober 2010, 14:32
Foto's van mijn huis! Ik bouw meer ondergronds blijkbaar dan gewoon op de grond, maar whatever. Als je echt het huis wilt zien moet je maar eens langskomen, je hoeft alleen maar de tunnel door en je bent er al!

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft9.png

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft10.png

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft11.png

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft12.png

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft14.png

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft20.png

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft15.png

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/MInecraft17.png

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft16.png

http://i282.photobucket.com/albums/kk252/JordiHuls/Minecraft18.png
Diep gat is diep.

Fearless
05 oktober 2010, 15:30
Damn, ik wil dit spel. D: Hoop echt dat mijn pa het voor me wil kopen via PayPal. Oh trouwens, als je het via PayPal koopt op een computer, kun je het dan ook nog op een andere spelen?

wesmnes
05 oktober 2010, 15:40
Ik denk het want het staat op een account.
Kan iemand het spel niet voor me kopen en dat ik dan 10 euro contant geef, want ik heb geen paypal.
Ik heb het spel nu illegaal, maar ik wil het alsnog kopen. Hij verdient gewoon mijn 10 euro!

Mulderman
05 oktober 2010, 15:53
Vandaag de spannende dingen ooit gedaan in Minecraft!
Zeer frustrerend een dak proberen te maken (ben nu 50% klaar)
En vervolgens uren lang hout zitten hakken en nieuwe bomen planten xD
Enigste plezier kwam uit kippen verbranden lol

TeXas
05 oktober 2010, 16:21
Ik denk het want het staat op een account.
Kan iemand het spel niet voor me kopen en dat ik dan 10 euro contant geef, want ik heb geen paypal.
Ik heb het spel nu illegaal, maar ik wil het alsnog kopen. Hij verdient gewoon mijn 10 euro!

Even aan Dregora vragen. Die doet het wel voor je .

Systrafoss
05 oktober 2010, 16:23
Ik denk het want het staat op een account.
Kan iemand het spel niet voor me kopen en dat ik dan 10 euro contant geef, want ik heb geen paypal.
Ik heb het spel nu illegaal, maar ik wil het alsnog kopen. Hij verdient gewoon mijn 10 euro!

Ja same, ga ik binnenkort doen =3

TeXas
05 oktober 2010, 17:51
Even de namen bijhouden die op AWF Realm spelen.

TeXas: SorayaNL

Basel
05 oktober 2010, 17:56
Damn ik ben ongeduldig, ten eerste nog 4 dagen en ik kan mijn geschiedenis van het storten gedoe kijken en dan pas kan ik paypal activeren, daarna duurt het nog 3 dagen voorder er geld op is gestort en daarna moet ik nog wachten tot minecraft is gekocht :<


Trouwens mijn naam is Baseln

helloNL
05 oktober 2010, 18:10
je kan minecraft ook gratis spelen(alpha versie)
ik weet alleen niet of ik de manier hier mag posten

Mulderman
05 oktober 2010, 18:21
je kan minecraft ook gratis spelen(alpha versie)
ik weet alleen niet of ik de manier hier mag posten

Nee hou die illegale zooi maar lekker voor je zelf ;)

helloNL
05 oktober 2010, 18:45
Nee hou die illegale zooi maar lekker voor je zelf ;)

als je betaalt heb je dezelfde crap er op hoor
dit is alleen de bestanden van een eens ingelogde minecraft zodat je het gratis kan spelen offline

Henduluin
05 oktober 2010, 18:47
Het gaat er om dat je te gierig bent om nog geen 10 euro uit te geven aan een van de meest veelbelovende indie games in jaren :/

helloNL
05 oktober 2010, 18:50
ik kan het niet want paypal werkt niet voor me

Mulderman
05 oktober 2010, 18:51
Einde discussie nu. Wat ik bedoel is dat illegale dingen zoals dat niet toegestaan is hier.

wesmnes
05 oktober 2010, 18:57
Illegaal is wel oké maar alleen als je het test en daarna gaat kopen of niet gaat kopen.
Ik heb hetzelfde als jij, ik heb geen paypal maar ik wil het wel kopen en speel atm illegaal.
ik was net bezig met mn afval verbrander en had een aantal fail dingen: ik scrollde per ongeluk omhoog toen ik spullen weg gooide, waardoor mn boog(waar ik veel moeite voor deed omdat spinnen zeldzaam zijn bij mij) in het vuur viel >_<. Daarna gooide ik per ongeluk mn emmer weg en dit keer door de andere kant op te scrollen. en daarna plaatste ik per ongeluk een steen op de source waardoor mn lava nu weg is. Ik was nog niet zo diep gegaan en had nog geen inf lava dus nu moet ik weer op zoek naar lava.

Mulderman
05 oktober 2010, 19:46
Ok screenshot time


http://img375.imageshack.us/img375/1159/minecraft1s.th.jpg (http://img375.imageshack.us/i/minecraft1s.jpg/)
De buitenkant van mijn huis. Een BITCH om te maken, vooral dat dak omdat trappen nogal.... buggy zijn

http://img706.imageshack.us/img706/6532/minecraft2m.th.jpg (http://img706.imageshack.us/i/minecraft2m.jpg/)
De vergaderkamer

http://img26.imageshack.us/img26/2792/minecraft3a.th.jpg (http://img26.imageshack.us/i/minecraft3a.jpg/)
Mijn stash met spullen

http://img713.imageshack.us/img713/8115/minecraft4.th.jpg (http://img713.imageshack.us/i/minecraft4.jpg/)
De privé bibliotheek op de vloer boven

http://img529.imageshack.us/img529/8541/minecraft5z.th.jpg (http://img529.imageshack.us/i/minecraft5z.jpg/)
Mijn luxe badkamer xD

http://img696.imageshack.us/img696/5539/minecraft6.th.jpg (http://img696.imageshack.us/i/minecraft6.jpg/)
Mijn moestuintje


Het oogt allemaal nog een beetje kaal en koud. Dat komt omdat we nog geen verf hebben en schilderijen nog niet goed werken. Ook moet er nog een zolderkamer bij, maar ik heb inmiddels koppijn van de blokjes xD

Systrafoss
05 oktober 2010, 19:57
@Mulderman Op welke diepte kan ik ongeveer diamant vinden? D:

@hieronder: Ok, ty, dan zit ik nu wel goed. =3

Mulderman
05 oktober 2010, 20:10
erg diep ondergrond. Zodra je lava en redstone tegenkomt zit je goed.

Gyard
05 oktober 2010, 20:36
Ik heet Calicoy in-game. Eigenlijk was het beter als ik gewoon Gyard had gedaan, maar ach whatever.

Nicky Bobs
05 oktober 2010, 20:54
Okay even een ingewikkelde vraag, Ik heb 2 computers en op de 1 geen internet door omstandigheden en 1 wel is er een mogelijk heid alles op 1 computer te laden en die dan op de andere computer te zetten en daar op te spelen aangezien de pc met internet geen opengl shit heeft (Als je daarvoor een oplossing heb mag je ook roepen heb een Ati Radeon x1400 inzitten (laptop) en drivers zijn up to date)

Rileyss
05 oktober 2010, 20:55
Is er ook een manier om een server te hosten zonder te port-forwarden?

araya123
05 oktober 2010, 21:10
ja via hamachi maar dan moeten de andere ook hamachi downloaden

TeXas
05 oktober 2010, 22:24
Lekker chillen in Mulderman's bad.

http://img401.imageshack.us/img401/7320/minecrafte.jpg

Gedos
06 oktober 2010, 07:15
K had nog een leuk idee voor de gebieden rond awf dorp, dat daar gewoon planks staan, met aan elke kan een torch, en bovenop die plank een chest met torches, bedoeld voor mensen die willen exploren. Idee?

Wee
06 oktober 2010, 09:46
Eindelijk heb ik ook Alpha! : D

ORly?
06 oktober 2010, 13:34
heeft er iemand schapenwol? xD Nergens zijn er schapen te vinden.

Dregora
06 oktober 2010, 13:45
heeft er iemand schapenwol? xD Nergens zijn er schapen te vinden.


Dieren zijn er niet, werkt nog niet in multiplayer, ook kunnen ze niet dood, dus het maakt niet uit.

ORly?
06 oktober 2010, 14:03
Dieren zijn er niet, werkt nog niet in multiplayer, ook kunnen ze niet dood, dus het maakt niet uit.

heb wel genoeg kippen en varkens gezien. (heb een ei om het te bewijzen 8D)
maar koeien en schapen zullen t wel niet doen dus =C

Dregora
06 oktober 2010, 14:08
heb wel genoeg kippen en varkens gezien. (heb een ei om het te bewijzen 8D)
maar koeien en schapen zullen t wel niet doen dus =C


Varkens en kippen gaan ook niet dood.

Mulderman
06 oktober 2010, 14:44
In de game zitten op dit moment alleen nog maar varkens en kippen. Deze kan je in de fik steken om ze dood te krijgen. Koeien en schapen zitten er nog niet in nee.

Gedos
06 oktober 2010, 14:47
Server is weer down volgens mij, ik krijg unknown host. Vanochtend kon ik nog spelen. Edit: zit er al in.

Mulderman
06 oktober 2010, 15:34
En dan fikt je halve huis af ;_;
*Hurp durp* Ik ben Mulder en ga een open haard proberen, ook al is het al meerdere malen mislukt *Hurp durp*

Nja, kan nu een zolderkamer gaan maken >.>

Henduluin
06 oktober 2010, 15:38
http://members.home.nl/unmei.no.chibi/391.png

Wee
06 oktober 2010, 15:44
x""""""D ^

Als ik stone wil hakken met mijn pickaxe, krijg ik gravel, hoe krijg ik steen?

Systrafoss
06 oktober 2010, 15:54
Nee, je krijgt dan Grobblestone. Dit kan je smelten (met kolen) om er gewoon stone van te maken.

Henduluin
06 oktober 2010, 16:01
Je kan ook smelten met hout, trouwens.

En over hout gesproken: Zouden mensen aub ook wat boompjes terug willen planten als ze veel hout hakken? Begint aardig leeg te raken rondom het dorp, namelijk.

Wee
06 oktober 2010, 16:07
Start ik mijn eerste echte game, maak een klein schuilplaatsje in het steen, wil ik hem 1 blok uitbereiden, hak ik een mijn in waar 3 skeletons zitten >.<

Ssoso
06 oktober 2010, 16:12
Blijft dit spel er voor altijd zo uitzien?

Systrafoss
06 oktober 2010, 16:22
Je kan ook smelten met hout, trouwens.

En over hout gesproken: Zouden mensen aub ook wat boompjes terug willen planten als ze veel hout hakken? Begint aardig leeg te raken rondom het dorp, namelijk.

Oh, ik dacht dat dat alleen voor vlees enzo werkte.

@Hierboven: Het systeem van het spel is dat het allemaal blokken zijn. Dus lijkt me wel ja.

Dregora
06 oktober 2010, 16:23
Blijft dit spel er voor altijd zo uitzien?


Ja, is dat erg dan?

wesmnes
06 oktober 2010, 18:32
ik wil nog steeds dit spel kopen alleen ik heb geen paypal :(. Kan iemand hem niet voor me kopen en dat ik 10 euro contant geef(A)?

Baszjeh68
06 oktober 2010, 18:41
Ja is goed joh, rijd jij even hier naar toe dan?

Heb net een paypal account gemaakt, nu nog wachten op hun storting ofzo.

Edit: Haha nou moet je niet gaan vragen waar ik woon, het was meer een grap van mij, sorry als het serieus leek. xD

TeXas
06 oktober 2010, 22:23
Verdomme wie heeft die bomen weggehaald voor mijn kerk en zo'n vliegend huis ervoor gebouwd?

Ik heb al een pad gebouwd waar eventueel huizen gebouwd kunnen worden in Soge Town New Texas. Maar gewoon niet voor mijn kerk. http://i.fokzine.net/s/emo.gif

Ben hem nu aan afbreken. Mocht diegene nog interesse hebben in de materialen die hij heeft gebruikt, dan kan hij uit het kistje pakken die in mijn kerk staat.

Maxxert
07 oktober 2010, 05:47
^In welk kistje heb je het gedaan? Ik kan het niet vinden.

Dregora
07 oktober 2010, 07:57
Ik moet wel zeggen dat ik om de 5 minuten een error krijg. :/


Minecraft has crashed!
----------------------

Minecraft has stopped running because it encountered a problem.

If you wish to report this, please copy this entire text and email it to support@mojang.com.
Please include a description of what you did when the error occured.--- BEGIN ERROR REPORT a1dce528 --------
Generated 7-10-10 8:57

Minecraft: Minecraft Alpha v1.1.2_01
OS: Windows 7 (x86) version 6.1
Java: 1.6.0_20, Sun Microsystems Inc.
VM: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode, sharing), Sun Microsystems Inc.
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: ATI Radeon HD 5700 Series version 3.2.9756 Compatibility Profile Context, ATI Technologies Inc.

java.lang.NullPointerException
at fz.b(SourceFile:58)
at fz.a(SourceFile:54)
at bn.a(SourceFile:152)
at e.a(SourceFile:942)
at iq.c(SourceFile:342)
at iq.b(SourceFile:284)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:608)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 844f1fe8 ----------

Henduluin
07 oktober 2010, 09:24
Jij ook al? Ik had het in het begin alleen als ik een berg op een bepaalde manier beklim, maar het begint steeds vaker te gebeuren.

Dregora
07 oktober 2010, 09:36
Ik krijg het alleen als ik veel beweeg, als ik stil sta, krijg ik die error niet, volgens mij.

timwing
07 oktober 2010, 15:11
Ik heb t ook gehad, maar om de een of andere reden heb ik het niet meer

Wee
07 oktober 2010, 15:13
Heb ik ook met mijn laptop als ik niet via Internet speel, normale pc heeft het niet.

Henduluin
07 oktober 2010, 16:12
And so it begins...

http://members.home.nl/unmei.no.chibi/Minecraft/Itsastart.png

Dat is ruwweg de eerste 10 lagen van een bouwwerk dat er uiteindelijk meer dan 100 gaat krijgen en bovendien ook nog flink de breedte en lengte in gaat.

Basel
07 oktober 2010, 17:19
Todat ik alles heb gedaan met paypal enzo ga ik de echte spel kopen ik speel nu effe Illegaal :)

Maarja aleens dood gegaan ik had een grotje en daarin een gat om te kijken of het al licht word, komt er opeens een zombie in vallen, heb ik hem vermoord zag ik achter me een creeper ontploffen xD

wesmnes
07 oktober 2010, 17:34
zoiets had ik ook, ik kwam uit mn huis ik zag een spin want ik wou een boog komt een creeper van mn huis springen>_<

Fearless
07 oktober 2010, 17:59
Eerste twee zijn wat mindere kwaliteit, sloeg ze perongeluk op als .jpg.

http://i53.tinypic.com/2njv7uc.jpg
begin van de trap
http://i52.tinypic.com/jzxtzr.jpg
in het huisje
http://i54.tinypic.com/2whqp11.png
op het huisje

Nou, eindelijk mijn eerste huisje af. Het stelt nog niet veel voor als ik zie wat de rest allemaal al heeft, maar ik vond het er best leuk uit zien. Ik wil nu op dit huis, nog een verdieping bouwen, en tegenover het huis nog een huis met tweeverdiepingen, verbonden met een trap/brug. Die brug wordt denk ik gewoon weer modder/middel steen, net als ik nu heb gedaan. Maar dat is iets voor morgen, ik denk dat ik het dan ook wel afkrijg. Ik ga dan zaterdag of zondag ofzo even ergens diep de grond ingraven, op zoek naar wat beter materiaal, heb nu alleen steen namelijk. Heb het spel nu illegaal btw, als mijn pa terug is van zakenreis dan ga ik hem kopen, denk ik. Heb zelf geen paypal.

Als jullie nog tips hebben, laat het me weten. ;D

Nog een vraagje trouwens, hoe maak je glas? D:

Finidi
07 oktober 2010, 18:14
Sand smelten in een furnace.

helloNL
07 oktober 2010, 18:23
ik heb nu een betaalde acc van een maat
maar als ik inlog heb ik een probleem
dan kom ik er niet in als premium terwijl hij wel premium is

wesmnes
07 oktober 2010, 19:22
kwam dit net tegen xD
http://img24.imageshack.us/img24/3241/lonelycow.jpg
echt grappig wat je wel niet ziet :P

Maxxert
07 oktober 2010, 19:36
http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/07/1286462272-140.png

Voor m'n huisje.

Systrafoss
07 oktober 2010, 19:42
Fuck yes, waterval lift nagemaakt en een codeslot op de deur gemaakt en zelf ontworpen. Moet nog wel onder de grond enzo maar goed.

Basel
07 oktober 2010, 19:48
Lol het eerste wat ik deed is een kasteel maken en is me gelukt in 1 dag xD een kleine dan he, en toen ben ik gelijk in een grot een trap naar beneden gaan graven en dat helemaal tot onderaan en dan aan de zijkanten van de trap gangetjes en dat is dus mijn manier van mijnen, ik heb al goud gevonden en diamant nog niet maar goud is lame, Iron is veel beter heb ik het gevoel o_o

Naja 2e keer doodgaan toen de zon opkwam en ik ging snel van mijn mijn naar mijn kasteel rennen waardoor er een creeper achter me aan zat en die creeper ging toen in mijn kasteel ontploffen D:

Mulderman
07 oktober 2010, 20:08
Mensen minecarts en tracks werken nog niet. NIET bouwen dus anders loopt de boel vast.

ganosal
07 oktober 2010, 20:10
Mensen minecarts en tracks werken nog niet. NIET bouwen dus anders loopt de boel vast.

Was dat dat de test?

En wil je verwittigen wanneer we weer op de server kunnen.

Fearless
07 oktober 2010, 20:12
http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/07/1286462272-140.png

Voor m'n huisje.

Vind je die stenen er mooi uit zien? Ik zou ze eerst smelten met hout als ik jou was, krijg je imo wat mooiere, gladdere stenen. Trouwens, hoe lang ben je bezig geweest al die 2304 stenen te verzamelen. xD

@Finidi dank je. :D

Basel
07 oktober 2010, 20:21
Vind je die stenen er mooi uit zien? Ik zou ze eerst smelten met hout als ik jou was, krijg je imo wat mooiere, gladdere stenen. Trouwens, hoe lang ben je bezig geweest al die 2304 stenen te verzamelen. xD

@Finidi dank je. :D

Lol zoveel heb ik dan ook maar dan gesmolten en in een dubbele kist.
Wat een pokkewerk, eerst rond de 500 koolstenen zoeken en rond de 20 ovens maken en dan alles laten maken, ga ik vast nog gebruiken

Als ik minecraft heb gekocht join ik de AWF server : D

Mulderman
07 oktober 2010, 20:32
server draait weer, minecarts nog steeds niet gebruiken.

helloNL
07 oktober 2010, 20:40
ik zit miss niet in je server maar dit kan een handige mod wezen: http://minecrafters.net/index.php?option=com_jdownloads&Itemid=4&view=view.download&catid=18&cid=48

Baszjeh68
07 oktober 2010, 21:54
Pff ik heb een pay-pal account aangemaakt maar ik kan er nog geen geld op zetten, weet niet precies hoe het werkt en mijn pa is druk. Dus ik ga misschien ook maar even kijken of ik illegaal kan spelen tot het werkt ofzo, maar ik weet het niet zeker. ;(

TeXas
07 oktober 2010, 22:03
Even de puntjes op de i zetten!

http://img823.imageshack.us/img823/7753/001pxv.jpg

http://img188.imageshack.us/img188/6031/002dgi.jpg

http://img84.imageshack.us/img84/8959/003nuc.jpg

http://img709.imageshack.us/img709/9822/004afx.jpg

Kast
07 oktober 2010, 22:06
Omg o.o Hoe fucking lang heb je daaraan gewerkt o.o


x"D

Weet niet of ik het ga kopen

Mulderman
07 oktober 2010, 22:08
Wil ff zeggen dat ik zwaar onder de indruk ben van de bouw kunsten van de mensen op AWF

Basel
07 oktober 2010, 22:09
http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/07/1286473406-690.png


Waar jullie allemaal in faalden is mij ( een nieuweling die het spel pas een dag heeft ) in 1 keer gelukt

Een openhaard n_n

Het leuke ervan is dat hij altijd blijft branden.


Recept:

Bodem is glas, dan een stukje hout, omringen door steen, en dan de plafond erboven glas of steen dus geen hout, en dan het hout in brand steken :v


Iemand trouwens enig idee hoe je het makelijkst diamant kan vinden, ik kan geen ene moer vinden xD Hoe laag ik ook ben

TeXas
07 oktober 2010, 22:32
Omg o.o Hoe fucking lang heb je daaraan gewerkt o.o


x"D

Weet niet of ik het ga kopen

Niet bijgehouden xD

Nicky Bobs
07 oktober 2010, 22:34
Even de puntjes op de i zetten!

http://img823.imageshack.us/img823/7753/001pxv.jpg

http://img188.imageshack.us/img188/6031/002dgi.jpg

http://img84.imageshack.us/img84/8959/003nuc.jpg

http://img709.imageshack.us/img709/9822/004afx.jpg

Eerste wat mij tebinnen schiet is Hogwarts =D

Basel
07 oktober 2010, 22:37
Tex, nice maar heeft denk ik wat meer verlichting nodig xD

TeXas
07 oktober 2010, 22:40
Kom helpen zou ik zeggen xD

New Texas heeft ook nog wat dorpsbewoners nodig. New Texas ligt naast AWF Town. xD

Basel
07 oktober 2010, 22:43
Ik heb nog geen Legale versie, wss is dat nog 1 week wachten ofzo xD

TeXas
07 oktober 2010, 23:32
Okay Minecrafters. Naast AWF Town komt het nieuwe dorp New Texas. Achter de heuvel (links van Temple of Sora).

http://img705.imageshack.us/img705/6010/newtexas.jpg

Dregora
08 oktober 2010, 03:21
http://www.plaatjesupload.nl/bekijk/2010/10/07/1286473406-690.png


Waar jullie allemaal in faalden is mij ( een nieuweling die het spel pas een dag heeft ) in 1 keer gelukt

Een openhaard n_n

Het leuke ervan is dat hij altijd blijft branden.


Recept:

Bodem is glas, dan een stukje hout, omringen door steen, en dan de plafond erboven glas of steen dus geen hout, en dan het hout in brand steken :v


Iemand trouwens enig idee hoe je het makelijkst diamant kan vinden, ik kan geen ene moer vinden xD Hoe laag ik ook ben

Maak nu je huis van hout en zie het failen. (Y)

Wee
08 oktober 2010, 06:38
Ik kan nieuw Texas van mijn huis zien liggen :´D
Ik heb me gevestigd vlak bij het spawnpoint

Dregora
08 oktober 2010, 06:39
Ik kan nieuw Texas van mijn huis zien liggen :´D
Ik heb me gevestigd vlak bij het spawnpoint


Moet je wel oppassen, want de blocks bij spawn point werken niet.

Wee
08 oktober 2010, 06:41
Ik heb net ontdekt sinds de letters vlak boven mijn grotje staan dat er een waterval voor mijn grotje is ontstaan :/ NU moet ik door een waterval wil ik in mijn grot komen..

Fearless
08 oktober 2010, 06:45
Okay Minecrafters. Naast AWF Town komt het nieuwe dorp New Texas. Achter de heuvel (links van Temple of Sora).

http://img705.imageshack.us/img705/6010/newtexas.jpg

Ik denk dat ik daar ook wel kom, als ik het legaal heb. ;D

Gisteravond al vast een stuk van de weg gemaamt, vanmiddag ga ik m'n tweede kamer bouwen. ;D